Freelance illustrator

Wat kan ik als freelance illustrator voor je betekenen?

Zit je eraan te denken om illustraties op maat te laten ontwikkelen voor bijvoorbeeld je huisstijl, een flyer of een uitnodiging? Dan kun je mij als freelance illustrator inhuren om dat te doen. Ik heb veel ervaring met tekenen en schilderen, en ben gespecialiseerd in visuele communicatie aan de hand van illustraties. Dit wil zeggen dat ik tekeningen maak die een verslag of boodschap verduidelijken, waardoor de boodschap sneller en makkelijker overkomt. Mensen zijn ontzettend visueel ingesteld, vandaar dat visuele communicatie belangrijk is. Een illustratie of visueel verslag ziet er immers veel aantrekkelijker uit dan enkel een lap tekst. Vandaar dat ik als freelance illustratie geregeld tekeningen mag maken aan de hand van verslagen, conferenties of zelfs teamuitjes. Deze tekeningen zijn altijd uniek want ik maak ze volledig met de hand. Je ontvangt ze echter allemaal digitaal, zodat je ze precies kunt gebruiken zoals je maar wilt.

Freelance illustrator voor een passend cadeau

Ik werk als freelance illustrator niet alleen voor bedrijven die graag passende illustraties willen voor hun marketing en communicatie. Ik ben namelijk ook in te huren voor het maken van illustraties op maat, bijvoorbeeld portretten, uitnodigingen of strips. Een portret of strip van een bruidspaar bijvoorbeeld, als origineel cadeau voor deze bijzondere gelegenheid. Mijn illustraties maak ik namelijk altijd op maat, en precies in de stijl die jij het mooist vindt. Overigens teken ik het meest in een cartoon-achtige stijl, maar ik kan me daarin ook aanpassen aan wat jij voor ogen hebt.

Hoe ga ik als freelance illustrator te werk?

Ik werk als illustrator in Leiden, maar kan natuurlijk ook je visuele communicatie verzorgen als je ergens anders woont. Het grootste deel van het werk doe ik immers vanuit mijn studio, en de illustraties krijg je digitaal aangeleverd. Voordat ik start met tekenen maak ik eerst in overleg een analyse van het doel ervan en wie je ermee wilt aanspreken. Het is heel belangrijk dat je ermee bereikt wat je in gedachten hebt, en dus overleggen we veel. Daarna maak ik enkele schetsen, die ik eventueel nog aan kan passen. Zodra deze schetsen zijn goedgekeurd werk ik ze uit tot de uiteindelijke illustraties. Doordat ik voor elke opdrachtgever in een andere stijl mag tekenen is mijn werk als freelance illustrator heel erg veelzijdig. Bovendien maak ik graag duidelijke afspraken en werk ik zeer transparant, zodat er achteraf geen onduidelijkheid kan bestaan over het resultaat. Je weet dus altijd precies waar je aan toe bent, oftewel heldere en aantrekkelijke illustraties van jouw onderwerp, voor precies die doelgroep die je in gedachten had.

Menu