Visuele communicatie

De vele voordelen van visuele communicatie

Wist je dat je aan de hand van visuele communicatie veel makkelijker een boodschap kunt overbrengen naar je publiek? Mensen zijn namelijk ontzettend visueel ingesteld, en vinden het doorgaans heel fijn om plaatjes te kijken. Dat is namelijk makkelijker dan wanneer ze een lap tekst moeten lezen. Visuele communicatie werkt bovendien verhelderend naast tekst, want het kan een hoop verduidelijken. Denk maar eens aan een grafiek, schema of grappige cartoon. Als jij graag een bepaalde boodschap over wilt brengen maar je wilt daar liever niet enkel tekst bij gebruiken dan kan ik je als illustrator in Leiden helpen. Het is mijn werk om jouw boodschap zo aantrekkelijk en helder mogelijk visueel te maken aan de hand van passende illustraties. Deze krijg je digitaal aangeleverd, waardoor je ze desgewenst kunt verwerken in een brochure, op je website of visitekaartje, net wat je wenst.

Visuele communicatie voor allerlei toepassingen

Doordat ik als illustrator best breed onderlegd ben kan ik de visuele communicatie verzorgen voor veel verschillende uitingen. Ik kan illustraties maken die jouw website opleuken, Visuals voor in een flyer, maar ook leuke tekeningen maken voor op de uitnodiging voor je bruiloft. Ik teken meestal in een realistische cartoonstijl. Dit is wat me het makkelijkst afgaat en waar ik het meeste ervaring in heb. Andere stijlen zijn echter ook mogelijk. Ik ontwikkel me namelijk graag als freelance illustrator, en maak me steeds meer stijlen eigen.

Hoe ga ik als illustrator te werk?

Ik vind het heel belangrijk dat de visuele communicatie die ik voor je maak volledig past bij waar je het voor wilt gebruiken. Daarom bespreken we uitgebreid de gewenste stijl, het doel van de illustraties en natuurlijk de doelgroep. Met al deze aspecten in gedachten ga ik voor je aan de slag met een aantal schetsen. Deze kan ik desgewenst aanpassen als je net iets anders in gedachten had. Als de schetsen goedgekeurd zijn ga ik deze uitwerken tot de uiteindelijke illustraties, die je altijd digitaal van me ontvangt, dus niet op papier. Uiteindelijk heb je passende Visuals (oftewel visuele communicatie) die je in kunt zetten voor allerlei verschillende doeleinden. Ben je benieuwd naar wat ik als freelance illustrator voor je kan betekenen? Neem dan even contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Nam pretium turpis et arcu. Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum. Sed aliquam ultrices mauris. Integer ante arcu, accumsan a, consectetuer eget, posuere ut, mauris. Praesent adipiscing. Phasellus ullamcorper ipsum rutrum nunc. Nunc nonummy metus.

Menu